Esencie adventu, Vianoc i starých Slovanov:

  • Esencie adventu, Vianoc i starých Slovanov:

    Posted by Monika Kašová on 28/11/2022 na 11:44

    https://zoom.us/j/9090634936

    Význam esencie Vianoc – príbeh o 4 adventných sviečkach z pôvodných 28: Mier, Viera, Láska, Nádej/ Peace, Faith, Love, Hope. Význam emočných olejov súvisiacich s adventom.

    Historický význam Slovanov -YULE celebration 21.12.2022. Zmes esenciálnych olejov na hojnosť a rovnováhu nasledujúcich 12 mesiacov.

    Príbeh adventného venca:
    “Horeli štyri sviečky na adventnom venci a ticho začali hovoriť: Prvá sviečka vzdychla a povedala: „Volám sa Mier, moje svetlo síce svieti, ale ľudia žiadny mier nedodržujú.“ Jej svetlo bolo čím ďalej tým menšie, až celkom zhaslo… Svetlo druhej sviečky zakmitalo a sviečka povedala: „Volám sa Viera, ale ľudstvo nechce nič o Bohu vedieť, nemá preto cenu, aby som svietila.” Prievan zavial miestnosťou a druhá sviečka zhasla… Ticho a smutne sa rozhovorila tretia sviečka: „Volám sa Láska, už nemám silu, aby som horela, ľudia vidia len sami seba a žiadnych iných, ktorých by mali radi.“ A s posledným záchvevom zhaslo i toto svetlo… V tom vošlo do miestnosti dieťa a pozrelo sa na sviečky a povedalo: „Vy musíte predsa svietiť!“ A skoro sa rozplakalo… V tom sa prihlásila k slovu i štvrtá sviečka: „Neboj sa! Pokiaľ ja svietim, môžem i ostatné sviečky znovu zapáliť. Volám sa Nádej.“ Dieťa zapálilo od tejto sviečky aj ostatné sviečky. Plameň Nádeje by nikdy nemal v našom živote vyhasnúť. A každý z nás by mal plamene Mieru, Viery, Lásky a Nádeje neustále udržiavať zapálené.

    RNDr. Monika Kašová (Etikoterapeutka, psychoterapeutka, psychosomatička, facilitátorka Bachovej kvetovej terapie, One brain, Aura-soma, Aromaterapie, Artterapie, Psychoterapie snov a aktívnej imaginácie, lektorka a spisovateľka.

    V prípade časového priestoru aj Mgr. Miroslav Kostelník, astrológ – horoskopik, pričom sa, vzhľadom na záber záujmov, zaoberá predovšetkým astrozdravotnou tematikou.

    pravidelný pondelkový zoom od 19hod – link :

    https://zoom.us/j/9090634936

    Monika Kašová replied pred 1 rok, 4 mesiace 1 Member · 1 Reply
  • 1 Reply
  • Monika Kašová

    Organizátor
    30/11/2022 na 16:10

    Pre tých, koho zaujíma história adventu, staré Slovanské zvyky, kresťanské zvyky teraz i astrologické významy tohoročného adventu a esencie emócií na advent je tu záznam: záznam: http://bit.ly/3GTmy1z

Log in to reply.