Energetická nezávislosť

  • Energetická nezávislosť

    Posted by Oliver Belko on 09/07/2022 na 15:09

    Zakladám diskusiu, ako byť energeticky sebestačný, kde sa môžu zbierať nápady, návody,technológie, ako vytvoriť zdroj akejkoľvek energie vhodnej na zabezpečenie chodu bežne doma používaných vecí, ako chladnička, vykurovací systém, domáce náradie a pod. Ide hlavne o zdroj elektrickej energie, ktorá sa dá použiť prakticky na čokoľvek.

    Tak hurá do toho..

    Peter Sabacký replied pred 1 rok, 8 mesiace 3 Members · 3 Replies
  • 3 Replies
  • Mariana Janošová

    Organizátor
    14/07/2022 na 14:46

    Veľmi dobrý nápad! Ja začnem tým, že sa dá vyrobiť energia z prúdiacej vody. Teda tí šťastlivci, ktorí majú na pozemku alebo v jeho blízkosti potok, by si možno trúfli vyrobiť turbínovú komoru z jadra práčky, ako to urobil jeden pán vo videu:
    https://www.youtube.com/watch?v=0ieFZI4-6K8&list=PLdiiZomz2e6TZBZYv_tHC2vzq7oO9Mxgs&index=23&t=519s

    • Peter Sabacký

      Člen
      26/07/2022 na 10:54

      Súhlasím, voda je hlavne trvalý zdroj , teda kým tečie , pri výbere konštrukcie musíte brať do úvahy , prietok , výškový rozdiel, a ďalšiu vec potoky na slovensku niesu súčasťou pozemkov vodné toky sú na pozemkoch SR a sú v správe niekoho , tým pádom treba počítať s tým že pri kontrole koryta vám to môžu z potoka vyhodiť . Turbínová komora je nenápadnejšia ale potrebuje spád , vodné koleso by sa dalo umiestniť do potoka a generátor na vlastný pozemok no vidno ho z diaľky .

  • Oliver Belko

    Člen
    15/07/2022 na 18:49

    Toto je asi najjednoduchší a najspoľahlivejší spôsob ako vyrobiť elektrinu. Takže tí čo majú dostupný aspoň potok ak nie rieku, tak majú problém vyriešený. Už len nájsť ako to urobiť čo najefektívnejšie.

Log in to reply.